El passat 28 de setembre els diferents agents implicats en la creació del certamen de cinema IMMATERIALS es van reunir per ultimar detalls de la presentació d’aquest esdeveniment. Aquesta iniciativa és un projecte conjunt entre Terrassa, Ciutat creativa en cinema 2017, i Sant Julià de Lòria, que ha presentat candidatura en la categoria d’Artesania i Art popular aquest 2021.

IMMATERIALS neix amb la voluntat de promocionar els documentals o audiovisuals divulgatius dels patrimonis immaterials lligats a les ciutats que formen part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. El festival és un dels punts inclosos en el pla de candidatura de la nostra ciutat.
A la reunió hi van assistir:
  • Jordi Hernández; UNESCO- Focal Point de Terrassa City of Film i Coordinador de la Xarxa Internacional de ciutats Creatives de Cinema i Director Tècnic i d'Explotació, Parc Audiovisual de Catalunya, Terrassa
  • Pietat Hernández; Directora de projectes audiovisuals, Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Ajuntament de Terrassa
  • Jordi Roigé; director del festival Cinema i Castells i coeditor de la revista Castells
  • Miquel Segura, president de l’Associació d’Igualada per la UNESCO
  • M. Teresa Rodrigo, cap de redacció documental del Comú de Sant Julià de Lòria
  • Anna Mangot, assessora en projectes culturals del Comú de Sant Julià de Lòria
En el marc del festival Cinema i Castells, celebrat a la ciutat de Terrassa del 12 al 14 de novembre, es farà la presentació del certamen. La primera edició s’emplaça al novembre del 2022, en un esdeveniment organitzat de manera conjunta entre Terrassa i Sant Julià de Lòria, adreçat a les Ciutats que formen part de la Xarxa de Ciutats creatives de la UNESCO que tinguin, elles mateixes o al seu país, audiovisuals sobre patrimonis immaterials.