El passat 14 d’octubre Manises i Sant Julià de Lòria es van reunir virtualment per posar en comú el camí que han seguit les dues ciutats a la candidatura presentada per formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

Les dues viles es presenten en el domini creatiu d’Artesania i Arts Populars. Manises té el seu puntal en la seva tradició mil·lenària en ceràmica. Sant Julià de Lòria en l’artesania senzilla de muntanya del ferro i la fusta, i en la seva gran activitat en cultura popular tradicional.

A la reunió han assistit l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis; el regidor de Turisme, Àngel Mora; el regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant; i el tècnic de Turisme, David Prieto. Per part de Sant Julià de Lòria hem comptat amb l’assistència de l’Hble. Sr. Josep Majoral Obiols, Cònsol Major; l’Hble. Sra. Mireia Codina, Cònsol menor, i les conselleres de Cultura i de Turisme i esports, les Hbles. Sres. Sònia Carrillo i Diana Sánchez, respectivament; la Cap de redacció documental Teresa Rodrigo i l’assessora en projectes culturals Anna Mangot.

Esperem que d’aquest primer contacte en puguin néixer projectes futurs en comú, en tant que s’han trobat sinèrgies en els plans de candidatura de cadascuna a nivell de residències artístiques per joves artesans.