Finalment ahir la UNESCO va publicar el llistat de les ciutats que entren a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO 2021. Tot i no haver rebut cap comunicat oficial, entenem que si la nostra ciutat no hi és, la candidatura ha resultat desfavorable.

Però per a Sant Julià de Lòria, el camí per obtenir aquesta distinció ha estat molt enriquidor, ja que ens ha permès posar en valor el nostre patrimoni cultural, material i immaterial,  i natural. Seguirem treballant el pla de candidatura, del qual dos dels projectes ja són una realitat: la Sala Sergi Mas i el certamen de cinema IMMATERIALS.

Estem convençuts que la ciutat compta amb prou potencial per formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives. Per tant, en espera de rebre l'avaluació per part de la UNESCO, l'Ajuntament valorarà el fet de tornar-se a presentar el 2022.

En qualsevol cas volem donar les gràcies a tots els agents implicats a la candidatura i que ens han donat suport incondicionalment:

- Les entitats socioculturals de la vila: Coral Rocafort, bandada Laurèdia, Cia. Es Grata, Aliatge de gegants de Sant Julià de Lòria i Associació Andorra Lírica

 - Els artesans i artistes que s'han implicat a la candidatura: Sergi Mas, Jaume Moles i Daniel Areny

- La Universitat d'Andorra

- La Fundació Julià Reig

- Els productors artesans i els cellers de vi dalçada

- La Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO

- Les ciutats de Terrassa i Tetouan

- L'associació d'Igualada per la UNESCO

- L’ staff del Comú de Sant Julià de Lòria