La sala Sergi Mas acull fins el dia 24 de setembre l’exposició sobre bruixeria a Andorra Contra el mal donat, en el marc de les Primeres Jornades de Bruixeria d’Andorra. Aquesta mostra constitueix una ocasió extraordinària per poder conèixer, a través de reproduccions, 8 sentències originals i la seva transcripció, que es conserven a l’Arxiu Nacional de processos judicials contra dones acusades de bruixeria. També qui eren aquestes dones, on van viure i com es van relacionar amb el seu entorn.

Els documents s'acompanyen de llibres i publicacions sobre bruixeria, així com d'objectes i costums profilàctics contra ella, cedits per Patrimoni Cultural. També de fotografies actuals de Jordi Casamajor de formes de protecció a les portes de les cases o les cedides per Arxiu Nacional, Comú D'Ordino i l'etnòleg Robert Lizarte, sobre els conjuradors. Aquests petits edificis religiosos on se celebraven cerimònies o conjurs o exorcismes contra les tempestes, riuades o plagues.

Contra el mal donat, explora la fina línia que hi ha entre la creença popular i la superstició, entre els dits maleficis i allò que utilitzem contra ells.