Sota el lema 'Patrimoni sostenible' les Jornades Europees del Patrimoni van començar el divendres 16 de setembre a Andorra. L'esdeveniment convida a la ciutadania a explorar la sostenibilitat del patrimoni cultural, material i immaterial. Les jornades internacionals impulsades pel Consell d’Europa i la Unió Europea són l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Fins el diumenge 25 de setembre, el Departament de Patrimoni Cultural juntament amb la resta d’institucions adherides, conviden a tota la ciutadania a experimentar la nostra riquesa patrimonial.

A Sant Julià de Lòria vàrem gaudir visites teatralitzades i guiades a l’exposició “Contra el mal donat” que romandrà oberta a la Sala Sergi Mas fins el 29 d’octubre.

El dissabte 16 de setembre al matí la Sància del Cal Foguetó, trementinaire de Tuixent, ens va explicar qui eren les seves avantpassades bruixes i per la tarda l’historiador David Mas ens va endinsar en la història de la bruixeria a Andorra. Dos excel·lents oportunitats per aprofundir en aquesta temàtica: qui eren aquestes dones, perquè se les acusava i com la societat es protegia d’aquests mals donats.