La candidatura de Sant Julià de Lòria per esdevenir el 2023 Vila Europea de l'Esport d’ACES Europe en la categoria de poblacions de menys de 25.000 habitants ha resultat favorable. El guardó serà recollit el proper 6 de desembre a la seu del Parlament Europeu per l’Hble. cònsol major, el Sr. Josep Majoral.

ACES Europe es una associació sense ànim de lucres amb seu a Brussel·les que assigna cada any els reconeixements de Comunitat Europea de l’Esport d’acord amb principis de responsabilitat i ètica.

El reconeixement va arribar després que els cònsols i un equip de tècnics visquessin una intensa jornada amb la visita del fill del propi Lupattelli i dues persones més per comprovar i analitzar la candidatura presentada pel Comú.  La jornada es va iniciar amb una cerimònia protocol·lària a Casa Comuna on els cònsols van convidar al cap de la delegació d’ACES, a signar al llibre d’honor en presència de la ministra Sílvia Riva, el secretari d’Estat Justo Ruiz, i set dels 10 consellers que integren el ple del Comú. Posteriorment, a la sala Sergi Mas es va fer l’acte de presentació de la candidatura durant el qual també es van poder visionar alguns vídeos promocionals. Un cop finalitzat això, els tres membres d’ACES i un equip de tècnics de Turisme i Esports es van desplaçar fins la cota 2.000 de Naturland per conèixer les instal·lacions i ja per la tarda van tenir l’oportunitat de conèixer el pilot de trial, Jeroni Fajardo que els va oferir una petita exhibició a una zona boscosa de La Rabassa. També van anar fins el Coll de la Gallina on els esperava l’ex-ciclista, Joaquim Rodríguez amb qui van conversar i van tenir oportunitat de fer-se una foto al costat de l’estàtua que hi ha al cim del coll en el seu honor.

La jornada va acabar amb la cerimònia de defensa de la candidatura de la parròquia celebrada novament a Casa Comuna amb la intervenció del cònsol i un seguit de tècnics del Comú, LAUesport i Naturland.