Projectes, actes i esdeveniments lligats a l'Institut Macarulla

A través de l’Institut es proposa portar a terme d’altres projectes com:

Casa de la forja

Creació de l'espai pedagògic sobre la forja a partir de la iniciativa privada del Sr. Jaume Moles, artesà ferrer. El lloc ja presenta tres forts punt d'interès:

a) Una extensa col·lecció de peces històriques d'artesania en forja.

b) Una càrrega artística per la presència de l'obra del reconegut pintor i escultor andorrà Angel Calvente, amb una pintura al sostre, un fris explicatiu de la història de la forja i dos vitralls que representen els elements amb què es treballa el ferro: l'aigua, el foc, l'aire i la terra.

c) Un taller demostratiu de l'ofici tradicional de forjador.

La Posella Festival

Certamen d'audiovisuals i curtmetratges sobre artesania, arts populars i patrimoni material i immaterial adreçat a totes les ciutats que formen la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. Organitzat conjuntament amb l'Associació d'Igualada per a la UNESCO (Catalunya, Espanya) i la ciutat de Terrassa (Ciutat Creativa en cinema 2017)

Jornades de vi de muntanya

Aprofitar aquesta fira professional i pública ja existent, per estrènyer vincles entre productors de vi d’alçada però també per reforçar els maridatges i desenvolupar la creativitat en la gastronomia local.

Fires i tallers

Organització de fires i tallers d’artesania aprofitant les existents, com la Fira de Sant Jordi (abril, la Vila Medieval (setembre o la Fira de Santa Llúcia 8 desembre, com creant-ne de noves.