Taula d'Art en Alçada

La taula de treball “Art en alçada” esdevé el referent i la plataforma que ha creat el camí d’aquesta candidatura. Formada per artistes, artesans, entitats sòcio-culturals, universitats, fundacions privades i l’administració local, la taula és un fòrum de trobada, intercanvi i generació d’idees.

Comú de Sant Julià de Lòria

El Comú contribueix a la candidatura amb suport logístic i econòmic. Sota el lema d’Art en alçada, la ciutat de Sant Julià de Lòria vol esdevenir un referent artístic i artesà al Pirineu. Aquest objectiu és pretén aconseguir amb la creació de l’Institut Macarulla, i altres iniciatives com la Casa de la Forja o La Posella Festival pel foment de l’artesania i la cultura popular al Pirineu.

Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO

Compta també amb el suport de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO, per què tal i com estipulen les bases de la candidatura, pugui dir el seu parer en relació a la presentació de la sol·licitud de Sant Julià de Lòria. També amb l’assessorament de l’Associació d’Igualada per la UNESCO. En paral·lel s’ha establert lligams amb diferents ciutats que ja formen part de la xarxa de ciutats creatives: Tetouan (Marroc) i Terrassa (Spain).

Fundació Julià Reig i Universitat d'Andorra

A la vegada ja s’ha aconseguit recolzament d’algunes de les associacions i fundacions més destacades del país, com ara la Fundació Julià Reig i la Universitat d’Andorra. La Fundació destaca en promoure i gestionar iniciatives i projectes de caràcter econòmic, social, cultural i científic, i s’ha mostrat favorable a acompanyar Sant Julià de Lòria en la seva candidatura. També comptem amb el suport de la Universitat d’Andorra, situada a la nostra ciutat, així com de totes les associacions sòcio-culturals que hi tenen seu.

Sergi Mas

Gaudim també de tot el suport d’una figura essencial en el camp de l’artesania i la cultura popular: l’artista Sergi Mas. Aquest “artesà”, com ell es denomina, té una llarga carrera de més de 60 anys vinculada sempre a l’artesania i la cultura popular com a escultor, ceramista, pintor, gravador i escriptor.