La tradició de la lírica

Temporada d'Òpera

Sota la direcció musical de la soprano andorrana Jonaina Salvador, l’Associació Andorra Lírica neix al 2016 amb la intenció de promoure la lírica a Andorra.

La seva iniciativa principal és organitzar una Temporada estable d’Òpera a Andorra a l’Auditori Claror.

El seu objectiu és donar continuïtat a la Lírica al nostre país i recolzar tota iniciativa en relació amb el món de la lírica i de l’òpera, per aquest motiu pren el compromís de mantenir un calendari anual on s’incloguin concerts, òperes i altres manifestacions líriques. També s’aposta per un nou turisme cultural oferint diversos packs de cap de setmana molt atractius pels melòmans de l’òpera.

Associació Andorrana Lírica

L’associació té un compromís pedagògic en el sector líric al país impartint formació de manera regular a l’Escola de l’Òpera de Sant Julià de Lòria i al Cor adult, infantil i jove de l’Òpera d’Andorra.

Alhora té una vessant divulgativa important amb activitats complementàries regulars com poden ser conferències i tallers lírics, assajos oberts als escolars, cursos i intensius per a joves i adults o el programa de radio mensual sobre lírica «Toi tio toi» que realitza a Radiotelevisió d’Andorra.

Tot i ser una associació jove és molt activa en la projecció de la lírica tan a nivell nacional com internacional. Entre les estrenes nacionals podem trobar més de quinze propostes entre òperes, operetes, sarsueles y concerts a la Temporada d’Òpera de la ciutat. En destaquem muntatges com “Carmen”, “La traviatta”, “Elisir d’amore”, “La fille du Regiment”, “Die lustige Witwe”, “Tutto Mozart”, Hansel i Gretel” per públic infantil o “La corte de Faraón” amb la que van obtenir el premi Ars Mediterranea International en la categoria musical.

Pel que fa a la projecció fora del país Andorra Lírica ha col·laborat amb l’Institut del Teatre de Barcelona, amb Palau de la Música de Valencia o l’Associació Villa Incanto d’Ancona (Itàlia).