Una companyia molt grata

Cia es Grata

Amb més de vint anys de trajectòria, La Companyia És Grata, és una de les companyies de teatre amateur més ben considerada del país.

Sempre sota direcció escènica professional, ha treballat diversos gèneres, tant teatrals com musicals. Ha participat en la Mostra de Teatre de Manacor i en la Fira de Teatre de Tàrrega.

La Companyia És Grata, va néixer l’any 1997, per iniciativa d’un grup de de persones entusiastes del teatre. En aquell moment estaven participant en la representació tradicional de “Els Pastorets de Sant Julià de Lòria”, en el qual hi han anat col·laborant durant molts anys. Sorgeix així la idea de crear un grup de teatre, portats per la curiositat i el desig de poder escollir i variar de directors, així com de poder conèixer i descobrir com es duia a terme una obra de teatre, des del seu inici, passant per la producció i fins a realitzar l’obra de teatre davant d’un públic. Ha estat, i és, tota una experiència, sobretot al principi ja que el desconeixement va fer que haguessin d’aprendre a marxes forçades molts aspectes desconeguts fins al moment.

Produccions

Les seves produccions es caracteritzen per la varietat d’estils, temes i autors.

Des de muntatges amb quatre actors fins a vint. Han tocat gairebé tots els gèneres teatrals existents: comèdies, com “Quina Vida” de Howard Korder, “Tàlem” de Sergi Belbel, “Déu un Drama” de Woody Allen, clàssics com “La importància de ser Frank” d’Oscar Wilde, “Arsènic i puntes de coixí” de Joseph Kesselring i “La disputa” de Marivaux, musicals com “Company” d’Stephen Sondheim, “Germans de Sang” i “A Chorus line” de James Kirkwood i Nicholas Dante, o vodevils com “El Titot” de Georges Feydeau. Fins i tot han tingut l’oportunitat de fer un curtmetratge titulat “A.M.”, tot això sempre sota la direcció dirigits de professionals com Roger Pera, Joan Anton Rechi, Txell Roda, Jorge Picó o Jaume Mallofré.

Per la qualitat dels muntatges, les seves obres sempre s’inclouen en la Temporada de Teatre organitzada per la conselleria de cultura de l’ajuntament de la ciutat, compartint cartell amb companyies de renom internacional.