Centre cultural i de congressos lauredià

Macro-complex cultural

La nostra ciutat acull el Centre cultural i de congressos lauredià, un macro-complex amb dos auditoris, una biblioteca, varis espais i sales d’exposicions i quatre escoles artístiques.

Amb més de 6000 metres quadrats d’instal·lacions, el Centre cultural i de congressos lauredià permet tot tipus d'activitats culturals, turístiques, comercials o socials i acull múltiples activitats orientades a l'art, l'artesania i la cultura popular.

L’espai més important és l’Auditori Claror, nucli central del Centre. Acull dues temporades de teatre anuals i una Temporada d’Òpera, entre d’altres esdeveniments escènics. Al vestíbul s’hi dona lloc a tota mena d’exposicions artístiques o de treballs artesanals d'artistes locals o forans.

Al Centre hi trobem l'escola d'art, amb alumnes de totes les edats, en diferents disciplines, amb l’espai Sergi Mas, on s’imparteix el taller de talla tradicional de fusta.

És també la seu de totes les entitats sòcio-culturals que dediquen la seva tasca a la difusió, la docència i la recerca.

Aprenentatge cultural

Per altra banda hi trobem també les escoles Escola de Música Moderna, Líquid Dansa i l'Animal Escola de Teatre. Junts que organitzen el monogràfic Laboratori de les Arts, una activitat adreçada als joves i infants que combina les tres disciplines.

En trobar-se adjacent la Universitat acull conferencies i congressos especialitzats.

També allotja la Biblioteca comunal universitària, ja que es troba adjacent a la Universitat d’Andorra. La BCU s’encarrega d’organitzar, processar i posar a l’abast dels usuaris tots els fons bibliogràfics i documentals del Comú de Sant Julià de Lòria i de la Universitat d’Andorra.

cccl-andorra.com