Museu Fàbrica Reig

Una llarga tradició

El Museu Fàbrica Reig pertany a la Fundació Julià Reig i està ubicat a l'antiga fàbrica de tabac de la família: Cal Rafeló, un emblemàtic edifici de principis del segle XX situat al centre del poble.

La producció de tabac ha estat, i és, una activitat econòmica fonamental per a Andorra. Per explicar tot aquest procés la Fundació Julià Reig va inaugurar l’any 2003 el Museu Fàbrica Reig. Té com objectiu explicar la importància històrica d'aquesta activitat, i ho fa amb un gran pes de les noves tecnologies, amb projeccions audiovisuals i sistemes explicatius multimèdia. Tot i que, actualment, el gran motor econòmic d'Andorra és el turisme, fins no fa gaire la producció de tabac tenia un pes predominant al país. Encara avui es poden contemplar nombroses plantacions de tabac, de gran rendiment per als seus productors.

Juntament amb l'exposició permanent, el Museu compta amb dos espais reservats per a l'organització d'activitats i exposicions temporals que actuen com a motor de dinamització del Museu. L'objectiu és apropar l'art i la cultura a la ciutat i al país.